Hera – Helsinki Atelier of Representational Art

Monissa taidekouluissa ei enää opi maalaamaan ja piirtämään – me Herassa ajattelimme omalta osaltamme korjata tätä tilannetta!

Hera Helsinki on ainutlaatuinen ateljee, klassinen kuvataidekoulu, joka tarjoaa neuvoja, koulutusta ja kursseja klassisessa piirtämisessä sekä maalauksessa. Olemme uusi ja ketterä toimija ja me kehitämme toimintaa yhdessä oppilaiden kanssa. Pyrkimyksemme on elvyttää unohdettua klassisen taiteen traditiota Suomessa.

Heran keskusteluryhmä Facebookissa tarjoaa paljon keskustelua klassisesta taiteesta: https://www.facebook.com/groups/1334566996572222/.

Tule mukaan Hera Helsingin kursseille ja toimintaan!

MIKÄ ON ATELJEEKOULU?

Ateljee on pieni taidekoulu, jossa ammattitaiteilijat kouluttavat tulevia tai jo toimivia alan ammattilaisia sekä muita figuratiivisesta taiteesta kiinnostuneita. Ateljeiden juuret ovat keskiajan työpajoissa – ennen taideakatemioita taidetta opetettiin yksittäisten taiteilijoiden työhuoneilla. Opetus jatkui renessanssin vastaavissa, taideakatemioiden professoreiden opetustyöhuoneissa ja erityisesti kultakauden taiteilijoiden ateljeekouluissa.

Hera muistuttaa tällaista vapaata taideakatemiaa eli ei-valtiollista taideoppilaitosta, joita mm. Pariisissa oli 1800-luvulla kuten Academié Julian  ja Academié Colarossi, joissa suomalaisia taiteilijoita kävi kouluttautumassa. Taidehistoriassa näitä kutsutaan ateljeekouluiksi. Taidehistorioitsija Ernst Gombrichin mukaan ”ne olivat hyviä kouluja” ja tuottivat poikkeuksellisen tehokkaita tuloksia.

Heran esikuvina ovat amerikkalaiset ateljeekoulut, jotka korostavat valoa ja viimeistelyä. Pietarin taideakatemian rakenteellinen metodi on mukana välttämättömäksi katsotuin osin.

Ateljeissa elävästä mallista piirtämisellä ja maalaamisella on suuri painotus kouluksessa. Huomattavasti aikaa käytetään myös yksilöllisten projektien parissa työskentelyyn. Omalla ajalla tehdään vielä usein lisäharjoituksia. Jokainen oppilas on oma vuosikurssinsa, joka tekee tasonsa mukaisilla välineillä pitkäkestoisia harjoituksia, joissa edetään vaikeusaste kerrallaan omaa tahtia. Herassa on ammattilinja, jossa on opiskellaan vastaavalla tavalla. Tavoitteena on kuvataiteilijan ammattipätevyys.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut!

Lue lisää:

Klassisen taiteen tekniikat

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search