Lehdistötiedote

TIEDOTE 8.1.2019 | Vapaa julkaistavaksi

Klassinen kuvataidekoulu Hera Helsinki debytoi

Klassinen kuvataidekoulu Hera – Helsinki Atelier of Representational Artin ensimmäisen näyttely NÄYTTELY – oppilaiden ja opettajien töitä avautuu 11. tammikuuta 2019 ja on esillä 31. tammikuuta 2019 asti Tilajakamon Kuja-galleriassa Lapinlahden vanhassa sairaalassa Helsingissä. Kuinka vanhoilla kuvataiteen mestareiden opeilla tehdään nykytaidetta? Kuinka kuvataidekoulu ylläpitää maalaustaiteen suurta perinnettä opetuksissaan? NÄYTTELY – oppilaiden ja opettajien töitä kertoo kiehtovan tarinan klassisen kuvataiteen opiskelusta ja opettamisesta vuonna 2019. Näyttelyssä on esillä 25 maalausta ja piirustusta nykyisiltä sekä tulevilta klassisen taiteen ammattilaisilta.

Klassinen taidekoulu Hera-Helsinki Atelier of Representational Art täyttää yhden vuoden tammikuussa 2019. NÄYTTELY – oppilaiden ja opettajien töitä on suomalaisen klassisen kuvataiteen esiinmarssi: näyttelyssä nähdään noin 30 teosta 16 eri tekijältä. Näyttelyssä mukana on koulumme opettajat Jari Huhta, Daniel Enckell ja Henri Suhonen sekä opiskelijoita muun muassa Nina Tuovinen, Kati Kivilahti, Veera Pirilä, Nelli Tarkoma ja Joanna Weckmann sekä lapsista ja nuorista Amira Sammallahti ja Malisa Tapanainen.

Kuvataidekoulu Hera – Helsinki Atelier of Representational Art on Helsingissä toimiva klassinen kuvataidekoulu, joka järjestää kuvataidekursseja sekä ammattilaisille että harrastajille kuin myös lapsille ja nuorille. Hera Helsinki pyrkii vahvistamaan klassisen kuvataiteen tekniikoiden ja menetelmien opetuksen saatavuutta ja arvostusta Suomessa. Koulu tarjoaa realistisen ja klassisen taiteen tekijöille koulutusta, kohtaamispaikkoja, näkyvyyttä ja verkostoja sekä kasvattaa osaltaan yhteiskuntamme kulttuurista pääomaa.

Hera Helsinki on syntynyt tarpeesta opettaa klassisia piirustuksen ja maalauksen menetelmiä. ”Monissa taidekouluissa ei enää opita maalaamaan ja piirtämään – me Herassa ajattelimme omalta osaltamme korjata tätä tilannetta! Koulutus on käytännönläheistä, vailla nykytaiteen teoretisointia. Jos olet kiinnostunut oppimaan oikeasti piirtämään ja maalaamaan, niin Hera on paikka juuri Sinulle!” Me Hera Helsingissä uskomme, että kuvataidetta voi opettaa niin kuin kielioppia. Yhdistys konsultoi myös facebookissa klassisesta taiteesta kiinnostuneita tekijöitä.

Näyttelyyn liittyviä tapahtumia ja lisätietoa:

Lehdistötilaisuus: Kuja-galleria, Lapinlahdenpolku 8, perjantaina 11.1.2019 klo 13.

Avajaiset ja ateljeen avoimet ovet: Kuja-galleria, Lapinlahdenpolku 8, perjantaina 11.1.2019 klo 18.

Taidekoulu Hera – Helsinki Atelier of Representational Art kannatuyhdistys ry, Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki, sähköposti info@herahelsinki.fi, www.herahelsinki.fi, https://www.instagram.com/herahelsinki.atelier/, Facebook: Hera – foorumi klassisen maalaustaiteen ystäville; Hera – klassinen taidekoulu.

 

Jari Huhta, Kuvataidekoulu Hera Helsingin perustaja ja rehtori, puhelin 044-3339977.

Henri Suhonen, Kuvataidekoulu Hera Helsingin hallituksen vpj, puhelin 050-3777604.

Marjaterttu Harri-Hagman, tuottaja, info@herahelsinki.fi ja 040-4853685.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search