Piirustus Reilly-menetelmällä -viikonloppukurssi / opettaja Henri Suhonen / 14.-16.2.2020 / 75€

”Opiskelijan on vuosia sotkettava työnsä kaavioviivoilla, jotta hän oppii ymmärtämään muotoa.”

—Robert Beverly Hale, anatomisti, Art Students League of New York

Piirtämiseen ja maalaamiseen on monenlaisia lähestymistapoja! Tutustumme kuuluisan amerikkalaisen taideopettaja Frank Joseph Reillyn (1906-1967) kätevään kaavamaiseen tapaan piirtää ihmisen päätä ja kehoa, jota hän opetti historiallisessa Art Students League of New Yorkissa ja omassa koulussaan. Itse olen opiskellut Reilly-menetelmää vuodesta 2010 ja opettanut sitä vuodesta 2015 pääasiassa viihdeteollisuuden opiskelijoille mutta myös kuvataideopiskelijoille.

Kurssi sopii sekä aloitteleville että kokeneille kuvataiteilijoille ja kuvittajille. Käymme läpi pintarakenteen, mitä kukin kaavamerkki ilmentää ja miten sovellamme sitä mallista työskentelyyn. Menetelmä on erityisen hyödyllinen, jos on työskenneltävä valokuvista, ja kolmiulotteisuus ei ole havaittavissa. Tällöin kaavio tuo siihen tarvittavan lisätiedon nopeasti ja helposti. Menetelmässä ei juuri tarvitse mitata ja on siten nopeimpia mitä figuratiivisen taiteen saralla tiedetään. Tällä tavalla oppii maalaamaan melkein huomaamattaan.

  • Pe 14.2. klo 18-21 Alustus ja Menetelmän tausta. Käymme väline- ja materiaaliharjoitukset, jotka orientoivat tähän työskentelytapaan.
  • La 15.2. klo 10-15 Pään rakenne Reilly-menetelmällä, opettelemme rakenteen ja harjoittelemme sen käyttöä anatomisista malleista ja valokuvista.
  • Su 16.2. klo 10-15: Ihmisen kehon rakenne Reilly-menetelmällä. Harjoittelemme anatomisista malleista ja valokuvista menetelmällä työskentelyä.
  • Kurssihinta 75€
  • Välineinä hiilikynät ja paperi (lisätietoa kurssikirjeessä)

Kiinnostuksen mukaan järjestämme jatkokurssin, jossa käydään menetelmää valokuvasta tai elävästä mallista piirtäen ja maalaten muotokuvaa tai kokofiguuria.

Ilmoittaudu s-postitse tai suoraan verkkokaupassamme:

Hera pidättää oikeuden kurssimuutoksiin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search