Piirustus Reilly-menetelmällä -etäkurssi / opettaja Henri Suhonen /

”Opiskelijan on vuosia sotkettava työnsä kaavioviivoilla, jotta hän oppii ymmärtämään muotoa.”

—Robert Beverly Hale, anatomisti, Art Students League of New York

Piirtämiseen ja maalaamiseen on monenlaisia lähestymistapoja! Tutustumme kuuluisan amerikkalaisen taideopettaja Frank Joseph Reillyn (1906-1967) kätevään kaavamaiseen tapaan piirtää ihmisen päätä ja kehoa, jota hän opetti historiallisessa Art Students League of New Yorkissa ja omassa koulussaan.

Kurssi sopii sekä aloitteleville että kokeneille kuvataiteilijoille ja kuvittajille. Käymme läpi pintarakenteen, mitä kukin kaavamerkki ilmentää ja miten sovellamme sitä mallista työskentelyyn. Menetelmä on erityisen hyödyllinen, jos on työskenneltävä valokuvista, ja kolmiulotteisuus ei ole havaittavissa. Tällöin kaavio tuo siihen tarvittavan lisätiedon nopeasti ja helposti. Menetelmässä ei juuri tarvitse mitata ja on siten nopeimpia mitä figuratiivisen taiteen saralla tiedetään. Tällä tavalla oppii maalaamaan melkein huomaamattaan.

  • Hinta 60€
  • Etäkurssi: luennot ja demonstraatiot videokonferenssimuodossa ja aineistot verkossa.
  • Pe 22. 5. klo 18-21 Alustus ja Menetelmän tausta. Käymme väline- ja materiaaliharjoitukset, jotka orientoivat tähän työskentelytapaan.
  • La 23. 5. klo 10-15 Muotokuva Reilly-menetelmällä, opettelemme rakenteen ja harjoittelemme sen käyttöä anatomisista kaavioista ja valokuvista.
  • Su 24. 5. klo 10-15: Kokofiguuri Reilly-menetelmällä. Harjoittelemme anatomisista kaavioista ja valokuvista menetelmällä työskentelyä.
  • Välineinä hiilikynät tai grafiittipuikko ja paperi.

Ilmoittaudu s-postitse tai suoraan verkkokaupassamme:

Hera pidättää oikeuden kurssimuutoksiin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search