Kuvataiteilijan erikoistumisopinnot tarjoaa kuvataiteilijan tutkintoa meillä suorittaville mahdollisuuden keskittyä omaan ilmaisuun ja taidon kehittämiseen omista lähtökohdista. Kurssin opetus on henkilökohtaista, opiskelijan omasta taitotasosta lähtevää ja tavoitteena on vahvistaa omaa taitoa ja ilmaisua.

 • On tärkeätä löytää oma ääni kuvataiteilijana. Mitä annettavaa töilläni on näyttelykävijöille?
 • Kuinka tekemiseni suhtautuu aikaan, sen kohinaan ja ympäröivään kuvataiteeseen ?

Muusta alan koulutuksesta poiketen Heralla on selkeä fokus siitä, mitä Herasta valmistuvan taiteilijan pitäisi osata. Heran näkemyksen mukaan nämä taidot ovat jatkossa kysyttyjä, ja puutteellinen osaaminen muodostuu monelle taiteilijalle isommaksi ilmaisun esteeksi. Ammattikoulutus on Herassa käsityötä, ja tarkoitus on että Herasta valmistuvat taiteilijat osaavat oikeasti jotain.

Erikoistumisopinnot ovat varsinaisesti osa tutkintoa, ja niihin ilmoittaudutaan lukukausimaksulla (Herapassi). Pelkkiin Kuvataiteilijan erikoistumisopintoihin ilmoittautuminen on mahdollista. Suositellaan, että ilmoittautujalla on suoritettuna Maalauksen peruskurssi tai että hän suorittaa sitä samaan aikaan.

Herassa on kaksi ryhmää valmistuvien ja aloittavien opiskelijoiden määrän takia. Ryhmillä on eri opettajat: ryhmässä 1 Jari Huhta, ryhmässä 2 Daniel Enckell. Jarin ryhmä painottuu asetelmaan, valokuvan ja kuinka Munsellin väriopin käyttö helpottaa maalausta. Danielin ryhmä painottuu figuuriin.

Koko koulutuksen pituus 125 op (kts. Ammatilliset opinnot).

Kuvataiteilijan erikoistumisopinnot 8 op

 

Ryhmä 1: Opettaja Jari Huhta

Hinta: 320 €

Tapaamiskerrat kevät 2023 / Perusosa:

 • To 19.1., pe 20.1. ja la 21.1.
 • To 9.2., pe 10.2. ja la 11.2.
 • To 2.3, pe 3.3 ja la 4.3.

Tapaamiskerrat kevät 2023 / Jatkokurssi:

 • To 23.3., pe 24.3. ja la 25.3.
 • To 13.4., pe 14.4. ja la 15.4.

Torstaisin klo 17 -20
Perjantaisin klo 12-17
Lauantaisin klo 11-15

Oikea väri oikeaan paikkaan ja mallinmaalaus

Maalauksen jatkossa keskitytään syventämään peruskurssilla hankittua osaamista. Voit myös tulla suoraan jatkokurssille, koska opetusryhmämme ovat pieniä ja kykenemme painottamaan opetusta taitotasosi mukaiseksi. Rohkeasti mukaan vain jos tekeminen kiinnostaa! Emme odota Sinun olevan täysinoppinut.

Maalaus 2/Munsell keskittyy nimensä mukaisesti hyödyntämään Munsellin värijärjestelmää maalauksessa. Värissä on kolme eri tekijää: sävy, tummuusarvo ja heleys. Kurssin aikana opit poimimaan tarkat värit kohteestasi ja myös sekoittamaan ne öljyväreillä. Munsellin käyttäminen on kätevää! Se mullistaa monelle tutut ja turhaannuttavat ponnistelut  oikean värin löytymisessä. Tätä et sitä paitsi opi muualla!

 


Ryhmä 2: Opettaja Daniel Enckell

Hinta: 340 €

Tapaamiskerrat kevät 2023 / Perusosa:

 • Pe 27.1. ja la 28.1.
 • Pe 17.2. ja la 18.2.
 • Pe 10.3. ja la 11.3.

Tapaamiskerrat kevät 2023 / Jatkokurssi:

 • Pe 31.3. ja la 1.4.
 • Pe 21.4. ja la 22.4.

Perjantaisin klo 12-17
Lauantaisin klo 12-17

Maalaus 2 /Mallin maalaus on tarkoitettu sellaiselle, joka haluaa syventyä mallinmaalaukseen.  Ihminen on maalauksen ikuinen aihe! Heran vakituinen mallinmaalauksen opettaja Daniel Enckell opettaa Sinulle kuinka mallia maalataan, joko harmaa-maalauksena tai täydellä väriskaalalla, riippuen tavoitteistasi ja kokemuksesi määrästä.

Kurssilla on käytössä malli alustavasti 25 h

 

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: 

 info@herahelsinki.fi  ja 044-333 9977 ma-pe 12-17, Jari Huhta

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssille max 10 opiskelijaa.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search