Asetelmamaalas. Aliisa Ahtiainen, 2020
Kipsimaalaus, Nina Laine, 2020
Hanna Mäkeläinen_mestarikopio

Öljyvärimaalaus on keskeinen osa länsimaista kuvataideperinnettä ja ateljeekoulutusta, koska hitaasti kuivuvan luonteensa takia öljyvärillä saadaan aikaan upeita siirtymiä sävyjen välille, joka tekee luonnonmukaisuuden illuusion. Öljyvärin käytössä on omat niksinsä, jotka opittuaan työ alkaa todella sujua.

Maalaaminen ei ole väistämättä niin vaikeata kuin yleisesti luullaan.

Keskittymällä oikeisiin asioihin, se tuottaa iloa ja tyytyväisyyttä tekijälleen. On hienoa oppia uutta ja uusia tapoja! Keskittymällä oikeisiin asioihin se tuottaa iloa ja tyytyväisyyttä tekijälleen.

Kurssilla lähdetään yksinkertaisista perusmuodoista ja asetelmista kohti hankalampia ja haastavampia aiheita. Kurssilla tutkitaan, kuinka valo käyttäytyy. Kurssilla lähdetään yksinkertaisista perusmuodoista ja asetelmista kohti hankalampia ja haastavampia aiheita sekä tutkitaan kuinka valo käyttäytyy.

Mikä on huippuvalo?

Kuinka minun tulisi käsitellä varjot?

Mikä on puolisävy ja kuinka löydän ne kohteesta? Kuinka tumma se on suhteessa varjoon? Ja kuinka ne kaikki sekoitan itselläni olevista väreistä?

Mikä on puolisävy ja kuinka löydän ne kohteesta? Kuinka tumma se on suhteessa varjoon?

Ja kuinka ne kaikki sekoitan itselläni olevista väreistä?

Kurssi sopii sekä aivan aloittelijalle että jo pitempään työskenneelle, jotka nämäkin saavat kosolti uusia lähtökohtia omaan työskentelyyn. Alkuharjoitusten jälkeen perehdymme 1800-luvun taideakatemioitten maalausmenetelmään. Hyvä työjärjestys auttaa pitkälle! Mikä onkaan ”täydellinen maalausmenetelmä”, jota opetettiin sata vuotta sitten? Kannattaako maalata kokonaan kuullotuksin vai kokonaan peittävästi, vai kuinka? Tämäkin selviää kurssilla! Kurssi sopii sekä aivan aloittelijalle että jo pitempään työskenneelle, jotka nämäkin saavat kosolti uusia lähtökohtia omaan työskentelyyn. Alkuharjoitusten jälkeen perehdymme 1800-luvun taideakatemioitten maalausmenetelmään. Hyvä työjärjestys auttaa pitkälle! Mikä onkaan ”täydellinen maalausmenetelmä”, jota opetettiin sata vuotta sitten? Kannattaako maalata kokonaan kuullotuksin vai kokonaan peittävästi, vai kuinka? Tämäkin selviää kurssilla!

Ammatillisessa ohjelmassa kurssi käydään kahdesti. Toisella kerralla joko jatketaan siitä, mihin jäätiin harjoituksissa tai edetään Jatkokurssi-osuuteen: oppilaan kiinnostusten mukaan perehdytään kerrosmaalaustekniikkoihin, joita ovat flaamilainen maalaustekniikka, venetsialainen maalaustekniikka ja yksittäisten taiteilijoiden kuten Bouguereaun, Caravaggion ja Rembrandtin tekniikat sekä Düsseldorfin koulukunnan ja impressionistien, realistien ja ulkoilmanaturalistien tekniikat. Ammatillisessa ohjelmassa kurssi käydään kahdesti. Toisella kerralla joko jatketaan siitä, mihin jäätiin harjoituksissa tai edetään Jatkokurssi-osuuteen: oppilaan kiinnostusten mukaan perehdytään kerrosmaalaustekniikkoihin, joita ovat flaamilainen maalaustekniikka, venetsialainen maalaustekniikka ja yksittäisten taiteilijoiden kuten Bouguereaun, Caravaggion ja Rembrandtin tekniikat sekä Düsseldorfin koulukunnan ja impressionistien, realistien ja ulkoilmanaturalistien tekniikat.

Maalauksen peruskurssi / opettaja: Teemu Korpela 

  • maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin 13.1.- 17.04.2025
  • Kurssin hinta 250 €. 

KSL tukee Maalauksen peruskursseja.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: 

 info@herahelsinki.fi

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssille max 10 opiskelijaa. Hera pidättää oikeuden kurssimuutoksiin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search