Piirustus Reilly-menetelmällä -viikonloppukurssi / opettaja Henri Suhonen / 18.-20.2.2022 / 90€

”Opiskelijan on vuosia sotkettava työnsä kaavioviivoilla, jotta hän oppii ymmärtämään muotoa.”

—Robert Beverly Hale, anatomisti, Art Students League of New York

Piirtämiseen ja maalaamiseen on monenlaisia lähestymistapoja! Tutustumme kuuluisan amerikkalaisen taideopettaja Frank Joseph Reillyn (1906-1967) kätevään kaavamaiseen tapaan piirtää ihmisen päätä ja kehoa, jota hän opetti historiallisessa Art Students League of New Yorkissa ja omassa koulussaan.

Kurssi sopii sekä aloitteleville että kokeneille kuvataiteilijoille ja kuvittajille. Käymme läpi pintarakenteen, mitä kukin kaavamerkki ilmentää ja miten sovellamme sitä mallista työskentelyyn. Menetelmä on erityisen hyödyllinen, jos työskentelee valokuvista, ja kolmiulotteisuus ei ole havaittavissa. Tällöin kaavio tuo siihen tarvittavan lisätiedon nopeasti ja helposti. Käytä abstraktiota mittojen tavoittamiseen kynällä mittaamisen sijasta! Reilly-metodilla oppii myös maalaamaan melkein huomaamattaan.

  • Pe 18.2. 2022 klo 17-20 Alustus ja Menetelmän tausta. Käymme väline- ja materiaaliharjoitukset, jotka orientoivat tähän työskentelytapaan.
  • La 19.2. 2022 klo 10-15 Pään rakenne Reilly-menetelmällä, opettelemme rakenteen ja harjoittelemme sen käyttöä anatomisista malleista ja valokuvista.
  • Su 20.2. 2022 klo 10-15: Ihmisen kehon rakenne Reilly-menetelmällä. Harjoittelemme anatomisista malleista ja valokuvista menetelmällä työskentelyä.
  • Kurssihinta 90€
  • Välineinä hiilikynät, mieluiten Conté Pierre Noire 1710 B ja sileä paperi (makulatuuri-, fläppitaulu- tai marker -paperi)
  • Sijainti: Helsingin Lapinlahden vanha sairaala

Kurssin aiemmin käyneet syventyvät lisää menetelmän seikkoihin ja haastavampiin harjoituksiin. Kiinnostuksen mukaan järjestämme jatkokurssin, jossa käydään menetelmää elävästä mallista piirtäen ja maalaten muotokuvaa tai kokofiguuria (alustavasti la 23.3 ja su 24.3.2022)

Lue lisää Reilly-menetelmästä


Ilmoittaudu s-postitse tai suoraan verkkokaupassamme:

Hera pidättää oikeuden kurssimuutoksiin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search