Mallipiirustus

Kaiken tekemisen pohja on kunnollinen piirustustaito. Mallipiirustuksessa yhdistyvät kaikki piirtämisen osa-alueet kuten mittasuhteet, rytmi, viivan käyttö, sommittelu, muoto, valo sekä anatomia. Tutuksi tulevat ihmiskehon asento, eleet ja niiden psykologinen vaikutus katsojaan.

Piirustustaidon hallinta antaa tekijälleen mahdollisuuden toteuttaa oman näkemyksensä ja jakaa se yleisönsä kanssa. Piirtämisen oppiminen on näkemisen oppimista!

Piirustusopetus Herassa hyödyntää osin Sight-Size-metodia, jota ei ole mahdollista opiskella muualla Suomessa. Kohde piirretään tai maalataan samassa koossa kuin se havaitaankin. Tämä antaa mahdollisuuden verrata toteutettua kohteeseen ilman mittakaavavirheitä. Näet kohteen ja piirrät sen samassa valossa, samassa kulmassa, samassa koossa ja samalta etäisyydeltä; havaintojen ja vertailuiden tekeminen helpottuu.

”Harjaannuta silmä ennen kättä. Käsi seuraa kun silmä on oppinut näkemään, kun taas kääntäen toimittaessa silmä ei opi näkemään.”

”Educate the eye before You educate the hand. The hand will become cunning soon enough when the eye has learned to see, whereas if the hand will be educated before the eye one may never see.”

– Carolus Duran (1881)

Lue lisää:

www.sightsize.com

Jean Auguste Dominique Ingres – ”Piirtäminen on taiteen todellinen mittapuu”
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search